16 Mayıs 2009 Cumartesi

Adsense Nedir?

Google Adsense, her aşamadaki websitesi yayıncılarının site içeriğiyle ilgili Google reklamlarını websitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlayan bir sistemdir. Google reklamları, ziyaretçilerin sitenizde aradıkları konulara ve ilgi alanlarına uygunluk sağlar, websitenizden para kazanmanızı da sağlar. Gösterim sayısının önemsiz olduğu bu sistemde önemli olan reklama tıklanma miktarıdır. Reklam verenler tıklama başında öder, sitenize te tıklama başına Google'den para ödenir. Bu reklam modeli CPC (cost per click) ya da Türkçesi Tıklama Bazında Maaliyet reklam modeli deniyor.

Reklam tıklama ücretleri ise çok adil yapılmaktadır. Örneğin siteniz "çöplük" denilen sitelerden ise tıklama başına 0,01 $ bile alamazken kaliteli bir sağlık sitesi ve az bulunan içeriği varsa tıklama başına 1 $, hatta dil olarak ingilizce ise de bu rakam 10$ a bile çıkmakta.

Google, hilelere karşı bir güvenlik sistemi geliştirmiştir. Eğer kişi kendi sitesindeki reklamlara tıklarsa, tıklamaya teşvik ederse, pop-up lar ile tıklatmayı arttırırsa ve bunun gibi reklamveren e zararı olan davranışlar sergilendiği durumlarda google hemen devreye girer ve reklam yayınlayan kullanıcı engellenir.

Buna ek olarak, Google AdSense'e kayıtlı olan web sitesi yayıncıları, ziyaretçilerine Google web ve site araması sunabilirler. Böylece yayıncılar, arama sonuçları sayfalarında gösterilen Google reklamları üzerinden para kazanırlar.

Google Adsense, sitenizin sahip olabileceği binlerce sayfaya ve içeriğinizin ne kadar dar veya geniş kaplamlı olduğuna bakmaksızın, içeriği anlamak ve uygun reklamları yerleştirmeye çalışır. İçerik değiştikçe Google reklamları da değişir. Ve reklamlarımız ülkeye göre de hedeflendiğinden, küresel şirketler ek bir çaba sarf etmeden yerel reklamlar yayınlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder